Tiszaparti Római Katolikus

Általános Iskola és Gimnázium

Get Adobe Flash player

Látogatóink

Ma 124

Tegnap 175

A héten 299

A hónapban 4538

Összesen 416884

15 vendég és 0 tag van jelen

 

 

 
 

 

 

 

Alsó tagozatos tanulók farsangi rendezvénye

Balog Melinda tanító:

"Itt a farsang, áll a bál"

Idei farsangi mulatságunkra nagy-nagy izgalommal készültünk. A már négy osztályra duzzadt iskolánk tanulói és tanítói a farsangi szokások széles tárházából válogatva készültek műsorral és jelmezekkel. Az 1.a osztályosok busóként vonultak fel, elűzve a telet, előcsalogatva a vidámságot, méltó indításaként a mulatságnak. Az 1.b osztály "táncmulatsága" tovább fokozta a jókedvet. Ezután a harmadikosok felvonulása következett. Ők a teremtett világ szépségét vonultatták fel és találós kérdésekkel irányítva a közönséget, léptek elő ötletes jelmezeikben. A sort a második osztály zárta, akik egy charleston-t adtak elő, melyet a lelkes és vállalkozó szellemű szülök vezetésével és közreműködésével tanultak be. A bemutatkozás után vidám, játékos versenyfeladatok várták a gyerekeket, a táncház után pedig, amikor az izgalom a tetőfokára hágott, következett a tombolahúzás.

Az izgalmak után, minden osztály a termében elfogyasztotta a szülők által készített farsangi finomságokat. Jó volt látni az elégedett, vidám, mosolygós arcokat, hallgatni a nagy kacajokat és a végén, bár fáradtan, de boldogan összegezni: a mi iskolánkban a farsang is különleges, maradandó és építő mindenki számára. 

 

Jakab Béla, apuka:

"Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük." Mt 18.20

 Az ünnepek és szokások megszépítik életünket. A farsang is ezek közé tartozik, és megszépítette életünket, mert az együttlétről, játékról, vidámságról, örömről, és nem utolsó sorban az ajándékozásról szólt. Az időnkkel, jókedvünkkel, jelmezeinkkel, a műsorra való készületünkkel magunkból adhattunk, illetve másokból kaphattunk egy darabot. Ezek a pillanatok attól szépek, hogy nem mérhetőek hektóliterre, vagy forintosított értékük sincs, így mindenki egyformán gazdagodik, és vesztes is csak az lehet aki kimarad az ünneplésből.

És ha szavakkal kell lefesteni a képet a következők bibliai idézetek jutnak eszembe:

1Kor 10.31: "Tehát akár esztek, akár isztok vagy bármi mást tesztek, tegyetek mindent Isten dicsőségére." - Az igazgató néni és aligazgató bácsi, a nővérek a gyerekekkel együtt a süti próbálják az asztalról enni, hangos biztatás és nagy kacagás közepette. Első egyvalaki lehet, de mindenki győztes, a leggyorsabbak jutalma egy piros szíves pecsét a kézre, ami a résztvevőknek szintén jár.

Lk 9.33: "Jó nekünk itt lenni!" - A tornaterembe elsősök és leendő elsősök sorakoznak labdával a kezükben, hogy a kosárba, karikába betalálhassanak, miközben a szülők jókedvűen beszélgetnek, nevetgélnek. Senki sem siet sehová.

Mt 18.3: "Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába." - A tombola húzásnál a gyermeki szemek csillogása, feszült várakozás, és végtelen nagy öröm a legkisebb ajándéknak is. Felnőttként is tudunk örülni ugyanígy az élet apró örömeinek?

Lk 17.21: "Mert az Isten országa közöttetek van." - Az osztályterembe visszatérve a szeretetlakoma várt és a gyerekek lelkesen adtak hálát, köszönték meg a kapott csodákat. Hazafele nem siet senki, így válik második otthonná, egy nagy családdá az iskolánk. És így építjük együtt Isten országát.

 

Jakab Zsófi, tanuló:

Azért tetszett ez a kis együttlét, mert senki sem unatkozott. Mindenki talált magának valami hasznos, jó kis időtöltést. Én a kifulladásig jól éreztem magam. Ez azért volt, mert a játékok nagy részét kipróbáltam. Tombola izgalom és jókedv szülője. (Néha sírásé is!) De nem lehet rossz érzés az ha néha nem nyertünk semmit mert az élmény megmarad, legalábbis én úgy gondolom. (Ezt abból tudom, hogy 6 dolgot nyertünk és 2 lett az enyém).

 

Csengetési rend

       1. óra              7.50 - 8.35

       2. óra              8.45 - 9.30

       3. óra            9.40 - 10.25

       4. óra          10.35 - 11.20

         Ebédszünet  20 perc

       5. óra          11.40 - 12.25

         Ebédszünet  15 perc

       6. óra          12.40 - 13.25

       7. óra          13.35 - 14.20

       8. óra          14.30 - 15.15

 

 

 
 

 

 

Copyright © Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 2014. Minden jog fenntartva.