Tiszaparti Római Katolikus

Általános Iskola és Gimnázium

Get Adobe Flash player

Látogatóink

Ma 67

Tegnap 119

A héten 186

A hónapban 186

Összesen 220062

18 vendég és 0 tag van jelen

 

 

 

Sajtóközlemény

 

„Korszerű iskolai könyvtári infrastruktúra a digitális írástudás érdekében”

TIOP-1.2.3-11/1-2012-0186

 

            A szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium által benyújtott és elnyert (TIOP-1.2.3-11/1-2012-0186) pályázat keretében egy régen várt fejlesztés valósul meg az intézményben.

            Az elnyert 5.495.847 Ft vissza nem térítendő összeg segítségével a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium iskolai könyvtára tárgyi infrastruktúrájának fejlesztésére került sor új használói számítógépek és kiegészítő hardver eszközök (többfunkciós nyomtató, projektor), ill. szerver beszerzésével. A megvalósult eszközbeszerzés hozzájárul a könyvtár oktatási-képzési szerepének erősítéséhez, az információ egyenlő esélyű, helytől független hozzáféréséhez. Azzal, hogy a könyvtár alkalmassá vált a projektmunkát igénylő tanórák, tanórán kívüli foglalkozások tartására, növeli az oktatásban a könyvtári dokumentumokra, a könyvtárak révén hozzáférhető információs rendszerek használatára épülő órák számát.

A projekt megvalósulása után növekedni fog az aktív könyvtárhasználók száma, az eddiginél több alkalommal lesz lehetőség az ODR, a Szirén központi adatbázis, ill. a helyi online katalógus használatára. A 18 számítógépes olvasói hely segítségével elérhető lesz, hogy az oktatás minden fázisában és formájában építeni lehessen a könyvekhez, cikkekhez, szakirodalomhoz, információkhoz történő lehető legszélesebb körű hozzáférésre és a hatékony, gyors szolgáltatásra, segítve ezzel az élethosszig tartó tanulásra való felkészülést. A fogyatékkal élők számára beszerzett Képernyőnagyító szoftver segítségével hatékonyabbá tehető a könyvtár oktatásához nyújtott segítsége is.

Az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjának, valamint a Magyar Köztársaság támogatásával megvalósult projekt lehetővé tette, hogy az Új Széchenyi Terv céljaival összhangban erősödjön az iskolai könyvtár oktatás-képzésben betöltött szerepe és az információvagyonhoz történő, helytől független, egyenlő esélyű hozzáférés megvalósulhasson.

 

Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

További információk: www.tiszaprti-szolnok.sulinet.hu/konyvtar

Névnap

2020. június 2. Kedd
Kármen, Anita

 
A Nap kel 04:52-kor,
nyugszik 20:45-kor.

Holnap
Klotild, Kevin
napja lesz.

 
 

 

 

Copyright © Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 2014. Minden jog fenntartva.