Tiszaparti Római Katolikus

Általános Iskola és Gimnázium

Get Adobe Flash player

Látogatóink

Ma 0

Tegnap 97

A héten 967

A hónapban 227

Összesen 379774

12 vendég és 0 tag van jelen

 

 
 

 

 

November 24-én az iskola majd 100 tanulója tanulmányi kiránduláson vehetett részt, melynek keretében megtekinthettük Bécs több nevezetességét és híres karácsonyi vásárait.

Az első megálló a schönbrunni kastély volt, a Habsburg császárság egykori nyári rezidenciája. A kastély előtt található egy karácsonyi vásár is, ahol számos tradicionális ételt, italt és emléktárgyat lehet vásárolni. Az épületben megismerhettük a díszes szobák célját és lakóinak életét, megcsodálhattuk a barokk építészet csodás elemeit.

Ezt követően egy kisebb buszos városnézésben volt része a tanulóknak a Ringen haladva, mely alatt érdekes információkat mondott el iskolánk egyik tanára a városról, történetéről, nevezetességeiről. Láthattuk a klasszikus építésű parlamentet és más híres épületeket, melynek egy részét később élőben is szemügyre vehettük.

Második megállónk alkalmával több híres látnivalót is megtekintettek a diákok, így a Hősök terét, a császári palotát (Hofburg), a Szent István Székesegyházat, ismertebb nevén Stephansdom, az Operaházat, végigsétáltunk a legelőkelőbb bevásárlóutcán.

A kirándulás utolsó megállójaként a Rathausplatzra látogathattak el a jelenlévők, melynek területén volt a szebbnél szebb fényekkel kivilágított karácsonyi vásár, ahol szintúgy megtalálhatóak voltak Bécs finom különlegességei.

A rossz idő ellenére is izgalmas volt a kirándulás, melyet hazafelé megkoronáztak a tanárok egy kvízzel, ami talán a diákok kedvence volt az út során, főleg a nyeremények miatt.

                                                                                                                                                Jaskólska Olívia

                                                                                                                                                           11.B

                                A kirándulás szervező tanárai: Hegman Mária

                                                                                        Szarvasné Nagy Médea

 

Pomázi Kálmán, 10.G osztályos tanuló 2023 októberében az MCC Középiskolás Programjának tagjaként a First Global Challenge nevű nemzetközi robotika világbajnokságon vett részt a Magyarországot képviselő 4 fős csapat tagjaként, ahol csapatával világbajnoki ezüstérmet szerzett.

A First Global Challenge nevű verseny több területet is felölel, így a diákoknak egyszerre kell tanulniuk és fejleszteniük magukat a természettudományok, a technológia, a tervezés, a programozás és a kommunikáció területén. Az FGC küldetése, hogy vezetőszerepre és innovációra ösztönözze a fiatalokat nemzetközi környezetben, a természettudományos, technológiai, mérnöki és matematikai oktatáson – más néven STEM-en – keresztül. A résztvevő diákoknak közösen kell kezelniük a világ legsürgetőbb kihívásait különböző szimulációk segítségével az általuk megépített robottal. A tanulóknak ezen felül hatékonyan kell együttműködniük más nemzetek diákjaival, legyőzve a nyelvi és kulturális akadályokat is a közös cél érdekében.

   

 

Kálmán Zsófia 10.G osztályos tanuló2023. október 12-15. között részt vett az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny országos és Kárpát-medencei döntőjén, ahol gimnáziumi kategóriában elnyerte a rendező város, Sátoraljaújhely által alapított „Széphalom” emlékplakettet és a Tokaj-Hegyalja Egyetem Különdíját is.

 

A verseny célja anyanyelvünk ápolása, az iránta való szeretet kibontakoztatása, a nyelvhasználat és beszédkultúra fejlesztése.

  

Iskolai megemlékezés az 1956. október 23-i eseményekről

 

2023. október 20-án tartottuk az iskolai megemlékezést az 1956. október 23-i eseményekről.

Az ünnepi műsort a 11.G és a 4.A és B osztályok tanulói adták, osztályfőnökük, Csibrány Zsuzsanna és osztálytanítóik, Tóth-Urbán Linda és Ádám Erzsébet felkészítésével.
A műsor keretét adó kisfilmet a 11.G osztály készítette.

 

 

 

 

A Szent Gellért díj ezüst fokozatában részesült DR. BÓDINÉ NAGYISTVÁN ERZSÉBET tanító, melyet 2023. június 23-án vehetett át Vácott Marton Zsolt püspök atyától és  Selmeczi Zoltán EKIF Főigazgató Úrtól.

Erzsike közel negyven éve dolgozik a tanítói pályán, Tiszapartis munkáját pedig 2011. óta végzi keresztény szellemben, elkötelezetten, nagy szeretettel. Gyermekközpontú, magas színvonalú oktató-nevelő tevékenységéért, stabil erkölcsi tartásáért mind kollégái, mind a gyermekek és szüleik nagyra becsülik, tisztelik. Különös szeretettel munkálkodik a magyar nyelv művelésén, szívügye a helyesírás, illetve a magyar irodalom kincseinek átadása a mindennapokban.

Hitbéli tevékenysége nemcsak az iskolában, de Szolnok városában is példaértékű. Szeretetteljes munkája során törekszik arra, hogy a gyermekek, családok kapcsolatát erősítse a plébániai közösségekkel, bevonja őket a hitéletbe. Kedves, tiszta szívű természete kollégái mindennapjaiban melegséget, biztonságot sugároz. Az Istenbe vetett rendíthetetlen hite, optimizmusa a fájdalmas, küzdelmes élethelyzeteiben is segítette őt, feldolgozásukban mintát adva a körülötte élők számára. Kívánunk számára további áldott, örömteli éveket szerettei körében!

 

Szurmay Ernő-díj 2023

Lustyik Istvánné könyvtáros pedagógus kolléga 2023. január 22-én a Szurmay Ernő-díjat vehette át Szalay Ferenc polgármester úrtól, kultúraközvetítő tevékenységéért, az olvasás megszerettetéséért, és a Tiszapartiban eltöltött 30 éves lelkiismeretes, áldozatos pedagógusi és könyvtárosi munkájáért.

  

Csengetési rend

       1. óra              7.50 - 8.35

       2. óra              8.45 - 9.30

       3. óra            9.40 - 10.25

       4. óra          10.35 - 11.20

         Ebédszünet  20 perc

       5. óra          11.40 - 12.25

         Ebédszünet  15 perc

       6. óra          12.40 - 13.25

       7. óra          13.35 - 14.20

       8. óra          14.30 - 15.15

 

 

 
 

 

 

Copyright © Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 2014. Minden jog fenntartva.