Tiszaparti Római Katolikus

Általános Iskola és Gimnázium

Get Adobe Flash player

Látogatóink

Ma 0

Tegnap 93

A héten 0

A hónapban 3228

Összesen 271336

9 vendég és 0 tag van jelen

 

 

 

 

2021. április 19.

 

Igazolási kérelem intézményi távolmaradáshoz_COVID_world

Igazolási kérelem intézményi távolmaradáshoz_COVID_pdf

 


2021. április 16.

Iskolánk 2021. április 19-től az alábbi munkarendben működik:

 

A Kormány 177/2021. (IV. 15.) Korm. rendelete a köznevelési intézményekben, a szakképző intézményekben, valamint a felnőttképzésben a rendes oktatásra történő visszatérésről és az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet megszüntetéséről

 

2. § (1) 2021. április 19. napjától az általános iskolák 1–4. évfolyamain (alsó tagozat) a tantermen kívüli, digitális munkarend megszüntetésre kerül.

(2) 2021. április 19. napjától az általános iskolák 1–4. évfolyamai (alsó tagozat) rendes munkarendben működnek.

(3) Az  általános iskolák 5–8.  évfolyamai (felső tagozat), a  középiskolák, az  (1)–(2)  bekezdésben foglaltakon kívül a többi iskola, valamint a szakképző intézmények 2021. május 9. napjáig tantermen kívüli, digitális munkarendben működnek.

(4) 2021. május 10. napjától a  köznevelési intézmények és a  szakképző intézmények valamennyi évfolyamán a tantermen kívüli, digitális munkarend megszüntetésre kerül.

(5) A  köznevelési intézmények és a  szakképző intézmények valamennyi évfolyama 2021. május 10. napjától rendes munkarendben működik.

 

 


2021. április 14.

Tisztelt Szülők!

Lentebb olvashatják a Katolikus Pedagógiai Intézet tájékoztatását az április 19-i iskolai nyitással kapcsolatosan, amelyet a mai napon kaptunk Fenntartónktól.

 

Tisztelt Intézményfenntartó!

Az elmúlt napokban igen sokan jelezték, hogy az óvodák és általános iskolák 2021. április 19-i nyitásával, vagyis a hagyományos, kontakt nevelésre, oktatásra való visszatéréssel kapcsolatban problémáik adódtak, amelyek megoldásához segítséget kérnek. Az alapprobléma a jelzések szerint az, hogy egyre több szülő jelzi, hogy nem viszi be a gyermekét az óvodába, iskolába, tartva a járványtól.

A fentiekkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

  • a szakemberek álláspontja alapján ez a járvány elsősorban a felnőttekre, azon belül is az idősekre nézve veszélyes, a gyermekekre nézve nagyságrendekkel kevésbé jelent kockázatot,  
  • a pedagógusok és iskolai dolgozók oltása megtörtént, ez biztosítja, hogy ők jelenléti munkarendben tudjanak dolgozni, a szülők, nagyszülők jelentős része is megkapta már az oltást, de aki nem, kérem, regisztráljon minél előbb a vakcinainfo.gov.hu oldalon,
  • a jelenlegi veszélyhelyzetben a szülő igazolhatja a gyermek/tanuló távolmaradását, amennyiben a koronavírus fertőzés elkerülése érdekében teszi ezt (ez a távolmaradás folyamatos, nem  az az állapot, amikor pl. a számonkérés napján és annak környékén marad csak otthon a tanuló),
  • a fentieken túl, a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 51. § (2) bekezdésének c) pontja az intézményvezető számára lehetőséget ad a tanulói távolmaradás igazoltnak tekintésére,
  • a számonkérésekkor, amennyiben az iskola vállalja és tudja biztosítani a körülményeket, pl. felelés, beszámoló tanítási idő után üres osztályteremben, akkor behívható a tanuló, ha a szülő ezt elfogadja (tartósan beteg vagy veszélyeztetett tanulóknál ezt a téli időszakhoz hasonlóan továbbra is meg lehet tenni),
  • a koronavírus fertőzés elkerülése miatt távol maradó tanulók hiányzása igazolt hiányzásnak számít, DE rá ugyanúgy vonatkoznak a 20/2012 (VIII.31) EMMI rendelet 51.§ (7) foglaltak a kétszázötven tanítási órát, vagy az egy adott tantárgyból a tanítási órák harminc százalékát meghaladó hiányzás kezelését illetően,
  • az iskola/pedagógus a tanuló számára a hiányzásokkor helyben megszokott módon juttatja el a tananyagot, feladatokat, pl. emailben, tanulópár segítségével,
  • a napi tanórák közvetítésére pl. mobiltelefonnal, amennyiben van lehetősége az adott pedagógusnak, megteheti, de nem kötelezhető rá,
  • a kontakt órák mellett az iskolának nem kell biztosítania az online oktatást, hiszen hagyományos rendre tért vissza – jogszabály alapján – április 19-től az általános iskolai, május 10-től a középiskolai oktatás.

Kérjük, hogy a fentiekről mielőbb tájékoztassa az intézményvezetőket, köszönjük!

 

Őszinte tisztelettel,

Barcsák Marianna

intézetvezető

Katolikus Pedagógiai Intézet

 


2021. március 4.

 

Tisztelt Szülők!

Orbán Viktor miniszterelnök úr bejelentése alapján, március 8-tól (hétfőtől) április 7-ig az általános iskola 1-8. évfolyamában is digitális munkarend kerül bevezetésre. Részletes tájékoztatást (ebéd, felügyelet) az EMMI rendelet kiadása után tudunk adni. Hétfőn még biztos, hogy nem lesz ebéd!

A tanítás a távoktatás ideje alatt felső tagozaton órarend szerint fog történni. (Az alsó tagozatos diákok szülei külön tájékoztatót fognak kapni.) Kérjük, ellenőrizzék, hogy gyermekük biztosan rendelkezik-e a Google Classroom felülethez hozzáféréssel. Ha a kurzuskódokat, vagy a belépési jelszót nem ismerik, az osztályfőnöktől kérjenek segítséget! Kérjük, hogy bármilyen technikai probléma esetén, az osztályfőnöknek jelezzenek! (Pl. eszközhiány miatt nem tud részt venni egy adott órán.)

Mindenkinek jó egészséget, kitartást kívánunk erre az újabb kihívásokkal teli időszakra!

 

Tisztelettel: Balog Zsolt, intézményvezető

 


 

2021. március 3.

 

A veszélyhelyzet meghosszabbítása kapcsán módosult az iskolai, tantermen kívüli (digitális) oktatás eljárásrendje, mely itt érhető el (a változások pirossal kiemelve): 

MÓDOSÍTOTT tantermen kívüli  oktatás  eljárásrendje

 


2020. december 15.

 

Folytatódik a tantermen kívüli digitális munkarend a 9-12. évfolyamokon

Az 569/2020. (XII.9.) Korm. rendelet a védelmi intézkedések alkalmazhatóságának meghosszabbításáról értelmében érvényben marad a tantermen kívüli digitális munkarend a 9-12. évfolyamokon 2021. január 11-ig.

Az intézményi munkatervünkkel összhangban a 2020. december 14-16. közötti, valamint a téli szünet utáni 2021. január 4-8. közötti időszakban továbbra is a november 11. óta bevezetett digitális munkarend szerint végezzük munkánkat a 9-12. évfolyamokon.

Kérjük tanulóinktól továbbra is az online órákon az aktív részvételt, az azokra való lelkiismeretes felkészülést, a google classroomban kapott tananyag alapos feldolgozását, és a szaktanárokkal és az osztályfőnökkel a kapcsolattartást. A tanórákon a részvétel továbbra is kötelező.

Az 1-8. évfolyamok tanulói jelenléti oktatásban vesznek részt az iskolában.

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2020. december 16. (szerda) az 1-12. évfolyamokon. Ez alól kivétel az 5.g, 6.g, 7.g és 8. g osztályok, akiknek az utolsó tanítási nap 2020. december 15. kedd.

Az iskolai karácsonyi gyertyagyújtás és a templomi karácsonyi liturgia korlátozott létszámmal és a járványügyi szabályok szigorú betartásával 2020. december 15-én 13.35-kor kezdődik.

 

A téli szünet utáni első tanítási nap: 2021. január 04. hétfő.

 


 

2020. november 19.

 

Díjmentes otthoni internetszolgáltatás 30 napig

Azok a diákok és pedagógusok, akik a kormány által elrendelt digitális munkarendű középfokú oktatásban tanulnak vagy tanítanak díjmentes internetszolgáltatásban részesülnek 30 napig.

 

Az alábbi hivatkozásokon érhetők el a szolgáltatók igénylési felületei:

Vodafone/UPC: https://www.vodafone.hu/informacio-dijmentes-internet

Telekom: https://www.telekom.hu/lakossagi/segitunk/havidijmentesseg

DIGI: https://digi.hu/hirek/ingyenes-net-digitalis-oktatashoz

 


 

2020. november 10.

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők!

  Ismét nehéz feladat elé kerültünk az oktatásban: amint arról a híradásokból is értesült bizonyára mindenki, a 9. évfolyamtól kezdődően november 11-től digitális oktatásra térünk át. Ma is igyekeztünk az érintett osztályokban a legalapvetőbb információkat megosztani, de elsődleges célunk, hogy az iskola minden gimnazista tanulója és a szülők is ismerjék meg, hogyan kezeljük a kialakult helyzetet.

  Úgy érezzük, hogy a tavaszi időszaktól eltérően most felkészültebben állunk hozzá a feladathoz: megtörtént az intézményi Classroom rendszerének kialakítása az őszi szünet előtt, épp azért, hogy az ilyen váratlan helyzetekre tudjunk reagálni és az oktatás feltételeit zökkenőmentessé tenni. Készítettünk szabályozást a tavaszi időszak tapasztalatai alapján, amelyet megismerhettek már szeptemberben a diákok is, szülők is. Ennek ellenére lehetnek természetesen zökkenők még a kezdeti időszakban, de ahogy a tavaszi hónapokban, most is a türelmet próbáljuk meg hangsúlyozni. Most nem hónapokról van szó ugyan, hanem harminc napról, de a nyugodt kezdést próbáltuk szem előtt tartani.

  Az átállás érdekében a november 11-én (szerdán) elsőként tanítás nélküli munkanapot rendeltünk el a gimnáziumban: az éves munkatervben egyébként is terveztünk november hónapra egy tanítási nélküli munkanapot, most ennek időpontját helyeztük át. Az általános iskola és a nyolc évfolyamos gimnázium 5-8. osztályaiban tovább folyik az oktatás a megszokott feltételek mellett.

  A digitális oktatást a 9. évfolyamon akkor tudjuk azonban csak érdemben elkezdeni, ha a rendszer minden fontos szereplője jelen van. Az őszi szünet előtt minden szaktanár létrehozta a Classroom kurzusokat, az osztályfőnökök megkapták és kiküldték a kurzuskódokat a tanulóknak. Kértük, hogy a szünet előtt vagy a szünet végéig legkésőbb mindenki vegye fel a kurzusokat, hogy készen álljunk a most kialakult helyzetre. Sajnos azt kell azonban tapasztalnunk, hogy ezt nem minden tanuló tette meg. Erre vonatkozóan is adunk még türelmi időt: november 11-én (szerdán) délután 16.00 óráig kérünk mindenkit, hogy aki nem csatlakozott még a kurzusokhoz, pótolja ezt a hiányosságát.

    A tanítás nélküli munkanap után, csütörtökön érdemi munkát szeretnénk kezdeni a kurzusokban. Nem szeretnénk abba a helyzetbe kerülni, amit tavasszal sokszor megéltünk: hogy nem tudunk gyerekekről, vagy többszöri figyelemfelhívás után sem reagálnak a keresésünkre. A türelmi idő lejárta után nagyon komolyan vesszük a tanulók távolmaradását, a kurzusok fel nem vételét. A tanév elején készült szabályzatban is megfogalmaztuk, hogy senkit nem hagyunk magára. Nem engedhetjük, hogy gyerekek essenek ki az oktatásból, azt végképp nem, hogy a gyerekek saját döntése határozza meg ezt. Az iskolai oktatás folytatódik, nem szünetel, hanem más formában folytatódik tovább. Ezt kell mindenkinek komolyan venni, tudatában lenni egyéni felelősségének és érdekének, felelősen állni a feladathoz. Akiknél nem ezt tapasztaljuk, megtesszük a szükséges lépéseket.

   Csütörtöktől a tavaszi időszaktól eltérően nem tantárgyi sávok kijelölésével történik az oktatás, hanem a rendes órarend szerint. A szaktanárokra bízzuk annak eldöntését, hogy milyen formában zajlik majd az óra: online foglalkozást tart videokonferencia használatával, vagy feladatot ad ki, amit az órán meg is kell oldani és be kell adni, vagy olyan tananyagot tesz közzé, amit feldolgoz az órán stb. A hangsúlyos a tanár és a tanulók jelenléte lesz az órán, bármilyen formában is történjen, és a napi szintű kapcsolattartás. Az érintett évfolyamok tanulóinak tehát csütörtök reggel a megszokott időben kezdődik a tanítás az új keretek között, és minden aznapi óra meg lesz tartva órarend szerint. Szűkösek a lehetőségeink, de ha számítógép-probléma adódik, vagy egy számítógép használatára többen kényszerülnek rá, próbálunk megoldást találni – ebben is türelmüket kérjük.  Igyekszünk minden szempontot mérlegelni, nem elhamarkodott döntéseket hozni.

   Az ebédelés rendjét át kellett gondolnunk. Szerdától alaphelyzetben minden ebédet lemondottnak tekintünk a hét hátralévő részére, péntekig tehát elvitelre sem tudunk ebédet biztosítani. A jövő héten hétfőtől lesz lehetőség az ebéd elvitelére, ehhez viszont kérjük, hogy csütörtök estig legkésőbb jelezzék az osztályfőnöknek igényüket. Az ebéd egyszer használatos ételdobozban vihető el, amelyet a konyha biztosít, a dobozok ára (két doboz esetén) 80 Ft.  Az ételdoboz árát az ebéd elvitelekor kell kifizetni helyben, a konyhán. Saját ételhordóban vagy ételdobozban nem adhatunk ki ebédet.

  Nehéz napok előtt állunk, de a feladataink adottak, azokra kell koncentrálnunk, egymást segítve, támogatva. Jó egészséget, kitartást kívánunk mindenkinek Isten áldásával.

„Mindig alakulni s változtatni, odasimulni és áldozni valamit, mindig adni, amikor kapsz, mindig továbbadni, amit szereztél, így vagy úgy... Csak nem 'biztonságban élni'. Mindig várni a vihart és a tűzvészt. S ha beköszönt a vihar és a tűzvész, nem csodálkozni és nem sopánkodni. Nyugodtan mondani: 'itt van'. S oltani és védekezni.”  (Márai Sándor)

 

  Szolnok, 2020. november 11.

Az Iskolavezetés

 

 

 

 

Csengetési rend

       1. óra              7.50 - 8.35

       2. óra              8.45 - 9.30

       3. óra            9.40 - 10.25

       4. óra          10.35 - 11.20

         Ebédszünet  20 perc

       5. óra          11.40 - 12.25

         Ebédszünet  15 perc

       6. óra          12.40 - 13.25

       7. óra          13.35 - 14.20

       8. óra          14.30 - 15.15

 

 

 
 

 

Copyright © Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 2014. Minden jog fenntartva.