Tiszaparti Római Katolikus

Általános Iskola és Gimnázium

Get Adobe Flash player

Látogatóink

Ma 21

Tegnap 154

A héten 630

A hónapban 3527

Összesen 237358

13 vendég és 0 tag van jelen

 

 

 

 

2020. november 19.

 

Díjmentes otthoni internetszolgáltatás 30 napig

Azok a diákok és pedagógusok, akik a kormány által elrendelt digitális munkarendű középfokú oktatásban tanulnak vagy tanítanak díjmentes internetszolgáltatásban részesülnek 30 napig.

 

Az alábbi hivatkozásokon érhetők el a szolgáltatók igénylési felületei:

Vodafone/UPC: https://www.vodafone.hu/informacio-dijmentes-internet

Telekom: https://www.telekom.hu/lakossagi/segitunk/havidijmentesseg

DIGI: https://digi.hu/hirek/ingyenes-net-digitalis-oktatashoz

 

 

2020. november 10.

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők!

  Ismét nehéz feladat elé kerültünk az oktatásban: amint arról a híradásokból is értesült bizonyára mindenki, a 9. évfolyamtól kezdődően november 11-től digitális oktatásra térünk át. Ma is igyekeztünk az érintett osztályokban a legalapvetőbb információkat megosztani, de elsődleges célunk, hogy az iskola minden gimnazista tanulója és a szülők is ismerjék meg, hogyan kezeljük a kialakult helyzetet.

  Úgy érezzük, hogy a tavaszi időszaktól eltérően most felkészültebben állunk hozzá a feladathoz: megtörtént az intézményi Classroom rendszerének kialakítása az őszi szünet előtt, épp azért, hogy az ilyen váratlan helyzetekre tudjunk reagálni és az oktatás feltételeit zökkenőmentessé tenni. Készítettünk szabályozást a tavaszi időszak tapasztalatai alapján, amelyet megismerhettek már szeptemberben a diákok is, szülők is. Ennek ellenére lehetnek természetesen zökkenők még a kezdeti időszakban, de ahogy a tavaszi hónapokban, most is a türelmet próbáljuk meg hangsúlyozni. Most nem hónapokról van szó ugyan, hanem harminc napról, de a nyugodt kezdést próbáltuk szem előtt tartani.

  Az átállás érdekében a november 11-én (szerdán) elsőként tanítás nélküli munkanapot rendeltünk el a gimnáziumban: az éves munkatervben egyébként is terveztünk november hónapra egy tanítási nélküli munkanapot, most ennek időpontját helyeztük át. Az általános iskola és a nyolc évfolyamos gimnázium 5-8. osztályaiban tovább folyik az oktatás a megszokott feltételek mellett.

  A digitális oktatást a 9. évfolyamon akkor tudjuk azonban csak érdemben elkezdeni, ha a rendszer minden fontos szereplője jelen van. Az őszi szünet előtt minden szaktanár létrehozta a Classroom kurzusokat, az osztályfőnökök megkapták és kiküldték a kurzuskódokat a tanulóknak. Kértük, hogy a szünet előtt vagy a szünet végéig legkésőbb mindenki vegye fel a kurzusokat, hogy készen álljunk a most kialakult helyzetre. Sajnos azt kell azonban tapasztalnunk, hogy ezt nem minden tanuló tette meg. Erre vonatkozóan is adunk még türelmi időt: november 11-én (szerdán) délután 16.00 óráig kérünk mindenkit, hogy aki nem csatlakozott még a kurzusokhoz, pótolja ezt a hiányosságát.

    A tanítás nélküli munkanap után, csütörtökön érdemi munkát szeretnénk kezdeni a kurzusokban. Nem szeretnénk abba a helyzetbe kerülni, amit tavasszal sokszor megéltünk: hogy nem tudunk gyerekekről, vagy többszöri figyelemfelhívás után sem reagálnak a keresésünkre. A türelmi idő lejárta után nagyon komolyan vesszük a tanulók távolmaradását, a kurzusok fel nem vételét. A tanév elején készült szabályzatban is megfogalmaztuk, hogy senkit nem hagyunk magára. Nem engedhetjük, hogy gyerekek essenek ki az oktatásból, azt végképp nem, hogy a gyerekek saját döntése határozza meg ezt. Az iskolai oktatás folytatódik, nem szünetel, hanem más formában folytatódik tovább. Ezt kell mindenkinek komolyan venni, tudatában lenni egyéni felelősségének és érdekének, felelősen állni a feladathoz. Akiknél nem ezt tapasztaljuk, megtesszük a szükséges lépéseket.

   Csütörtöktől a tavaszi időszaktól eltérően nem tantárgyi sávok kijelölésével történik az oktatás, hanem a rendes órarend szerint. A szaktanárokra bízzuk annak eldöntését, hogy milyen formában zajlik majd az óra: online foglalkozást tart videokonferencia használatával, vagy feladatot ad ki, amit az órán meg is kell oldani és be kell adni, vagy olyan tananyagot tesz közzé, amit feldolgoz az órán stb. A hangsúlyos a tanár és a tanulók jelenléte lesz az órán, bármilyen formában is történjen, és a napi szintű kapcsolattartás. Az érintett évfolyamok tanulóinak tehát csütörtök reggel a megszokott időben kezdődik a tanítás az új keretek között, és minden aznapi óra meg lesz tartva órarend szerint. Szűkösek a lehetőségeink, de ha számítógép-probléma adódik, vagy egy számítógép használatára többen kényszerülnek rá, próbálunk megoldást találni – ebben is türelmüket kérjük.  Igyekszünk minden szempontot mérlegelni, nem elhamarkodott döntéseket hozni.

   Az ebédelés rendjét át kellett gondolnunk. Szerdától alaphelyzetben minden ebédet lemondottnak tekintünk a hét hátralévő részére, péntekig tehát elvitelre sem tudunk ebédet biztosítani. A jövő héten hétfőtől lesz lehetőség az ebéd elvitelére, ehhez viszont kérjük, hogy csütörtök estig legkésőbb jelezzék az osztályfőnöknek igényüket. Az ebéd egyszer használatos ételdobozban vihető el, amelyet a konyha biztosít, a dobozok ára (két doboz esetén) 80 Ft.  Az ételdoboz árát az ebéd elvitelekor kell kifizetni helyben, a konyhán. Saját ételhordóban vagy ételdobozban nem adhatunk ki ebédet.

  Nehéz napok előtt állunk, de a feladataink adottak, azokra kell koncentrálnunk, egymást segítve, támogatva. Jó egészséget, kitartást kívánunk mindenkinek Isten áldásával.

„Mindig alakulni s változtatni, odasimulni és áldozni valamit, mindig adni, amikor kapsz, mindig továbbadni, amit szereztél, így vagy úgy... Csak nem 'biztonságban élni'. Mindig várni a vihart és a tűzvészt. S ha beköszönt a vihar és a tűzvész, nem csodálkozni és nem sopánkodni. Nyugodtan mondani: 'itt van'. S oltani és védekezni.”  (Márai Sándor)

 

  Szolnok, 2020. november 11.

Az Iskolavezetés

 

 

 

 

Névnap

2020. november 27. Péntek
Virgil

 
A Nap kel 07:13-kor,
nyugszik 16:04-kor.

Holnap
Stefánia
napja lesz.

Csengetési rend

       1. óra              7.50 - 8.35

       2. óra              8.45 - 9.30

       3. óra            9.40 - 10.25

       4. óra          10.35 - 11.20

         Ebédszünet  20 perc

       5. óra          11.40 - 12.25

         Ebédszünet  15 perc

       6. óra          12.40 - 13.25

       7. óra          13.35 - 14.20

       8. óra          14.30 - 15.15

 

 

Copyright © Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 2014. Minden jog fenntartva.