Tiszaparti Római Katolikus

Általános Iskola és Gimnázium

Get Adobe Flash player

Látogatóink

Ma 100

Tegnap 111

A héten 1075

A hónapban 717

Összesen 211338

20 vendég és 0 tag van jelen

 

 

 

HAT- 19-02-0164

TEMPLOMOK NAGYENYEDEN ÉS SZOLNOKON

 

A szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium és a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium testvériskolai kapcsolata több mint 10 éve tart. Ez idő alatt számos nyertes Határtalanul pályázat keretében sok tanuló utazhatott Erdélybe, illetve nagyenyedi diák Magyarországra, Szolnokra. Számos barátság, jó kapcsolat szövődött az évek alatt.

Jelen pályázat keretében a 10.a osztály utazik öt napra Nagyenyedre, 2020. május 20-24. között, a nagyenyedi diákok ezt megelőzően, március 18-22. között jönnek Szolnokra.

A két iskola tanulói közösen tanulmányozzák a két település templomait és a hozzájuk kapcsolódó hitéleti sajátosságokat. Erről közös prezentáció is készül. A két osztály bemutatkozik mindkét helyszínen és a prezentációt is előadják. Emellett közösen utaznak olyan helyszínekre, amelyek a magyarságtudatot, az egy nemzethez tartozás érzését erősítik mindkét közösségben.

Magyarországon megnézik Szolnok nevezetességeit, a Reptárat, a Rózsakertet, a Művésztelepet, majd ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkba, Szegedre tesznek kirándulást, és Budapesten gyalogos városnézésen vesznek részt. A Parlamentbe is ellátogatnak majd közösen.

Erdélyben Nagyváradon, Kolozsváron, Tordán, Nagyenyeden és Gyulafehérváron ismerkednek a teremtett és az épített világ örökségeivel.

A programban 37 szolnoki és 29 nagyenyedi diák vesz részt, öt pedagógus kísérővel együtt.

A program a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

Névnap

2020. április 5. Vasárnap
Vince

 
A Nap kel 06:17-kor,
nyugszik 19:28-kor.

Holnap
Vilmos, Bíborka
napja lesz.

 
 

 

 

Copyright © Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 2014. Minden jog fenntartva.