Tiszaparti Római Katolikus

Általános Iskola és Gimnázium

Get Adobe Flash player

Látogatóink

Ma 61

Tegnap 343

A héten 817

A hónapban 6328

Összesen 200647

34 vendég és 0 tag van jelen

 

 

 

Híd az Alföld és a Kárpátok között

2018. május

 

 

A szolnoki  Tiszaparti Római Katolikus Iskola és Gimnázium és a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Líceum közös programja és célja: a testvériskolai kapcsolat erősítése a Határtalanul program keretében és a közös nyelvi, kulturális, történelmi  értékek ápolása.

Megvalósítja a 10.g osztály  közösen a 10.b osztály néhány tanulójával. Osztályfőnök: Barta Ilona

Iskolánk diákjai a testvériskolai kapcsolat kialakítása, és a közös programok, műsorok megvalósítása érdekében, internetes kapcsolattartás formájában ismerkednek és egyeztetik terveiket a közös produkcióval kapcsolatban, a műsor részleteiről, mely mind a két helyszínen előadásra fog kerülni.

A közös műsor elősegíti és lehetőséget nyújt az egymás kultúrájának megismerésére, és így lesz maradandó emlék, majd válik feladattá a magyarság közös értékeinek megőrzése és továbbörökítése.

A kulturális produktumon kívül, mely a szellemi hagyatékra, értékekre épül, tervezzük a két ország történelmi, művészettörténeti, néprajzi és természeti kincseit is bemutatni, illetve megismerni. Ezen ismeretek bővítik a tanulók általános műveltségét és előnyt fognak jelenteni a tanórai tevékenységek során is.

Tervezett utazások, programok:

1. nap    2018. 05. 09  utazás Gyergyószentmiklósra, rövid  megállással  Marosvásárhelyen. Este ismerkedés  a fogadó diákokkal.

2. nap    Látogatás a Salamon Ernő Gimnáziumban,városnézés majd főpróba az esti előadáshoz.

3. nap    Kirándulás Csíkszeredába, a Csíki Múzeum látogatása, majd a csíksomlyói kegytemplomhoz. Ezt követi a túra a Szent Anna tóhoz és a Mohosi tőzegláphoz.

4. nap    Közös túra a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szorosba. Este búcsúest és élménybeszámoló, és  a két iskola közötti kapcsolattartás lehetőségeinek  megbeszélése.

5. nap   Hazaindulás. Útközben Kolozsváron pihenő, és néhány nevezetesség megtekintése.

2018,05.16.-án, három nappal a hazaérkezésünk után, újra találkozunk a gyergyói diákokkal, hiszen ez az az időpont amikor ők látogatnak hozzánk.

 

 

Tervezett  programok, utazások:

1.nap: Fogadjuk a gyergyói diákokat, elszállásoljuk  majd  rövid közös séta a városban

2.nap: Bemutatjuk az iskolánkat, majd főpróbát tartunk az esti előadást megelőzően, melyet az iskolánk diákjainak be is mutatunk. Délután városnézés: Szigligeti Színház, Városháza, Damjanich Múzeum, Művésztelep, RepTár

3. nap: Közös kirándulás Ópusztaszerre és Szegedre

4. nap: Kirándulás Budapestre: Budai Vár, Mátyás templom, Halász bástya, Szt. István Bazilika Parlament, Állatkert

5.nap: Hazaindulás

 

 

Beszámoló, képek

 

 

Névnap

2020. február 20. Csütörtök
Aladár, Álmos

 
A Nap kel 06:46-kor,
nyugszik 17:22-kor.

Holnap
Eleonóra, Norina
napja lesz.

 
 

 

 

Copyright © Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 2014. Minden jog fenntartva.