Tiszaparti Római Katolikus

Általános Iskola és Gimnázium

Get Adobe Flash player

Látogatóink

Ma 53

Tegnap 343

A héten 809

A hónapban 6320

Összesen 200639

78 vendég és 0 tag van jelen

 

 

 

 

Közös irodalmi projekt a nagyenyedi Bethlen Gábor Református Kollégium és a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjainak részvételével

 

Iskolánk a Határtalanul! pályázaton belül az Együttműködés gimnáziumok között programhoz kapcsolódva nyertes pályázat keretében közös irodalmi projektet valósít meg 2015. április és június között.  A projekt címe: Magyarságunk az irodalmi hagyományokban Nagyenyeden és Szolnokon.

A sikeres pályázatnak köszönhetően 30 tizedik évfolyamos tiszapartis gimnazista utazik Nagyenyedre 2015. május 21. és 25. között, hogy a Bethlen Gábor Református Kollégium egykori diákjainak irodalmi tevékenységét kutathassa közösen az ottani diákokkal, majd 2015. június 3. és 7. között 18 nagyenyedi tanuló érkezik Szolnokra, hogy a szolnoki irodalmi hagyományokat megismerhesse. A projekt keretében mindkét helyszínen lehetőség lesz a magyarságunkhoz kapcsolódó egyéb programokon való részvételre is, például pünkösdi szentmisén Kolozsvárott, illetve Szolnokon, június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napján való közös részvételre.

Az irodalmi téma feldolgozása mellett közös kirándulásokat is teszünk Kolozsvárra, Tordára, a tordai hasadékba, Torockóra és Nagyenyed környékére. A magyarországi programban Szolnok nevezetességei mellett kecskeméti és budapesti kirándulás is szerepel  többek között parlamenti látogatással.

A két iskola testvériskolai kapcsolata sokéves múltra tekint vissza, az elmúlt években több közös projektet valósítottunk meg, és rendszeres a kapcsolattartás és a látogatás a két intézmény között. Ez idő alatt közel nyolcvan tanuló utazásának támogatására nyílt lehetőség, megismerve ezáltal a közös nemzeti értékeinket és a közös múltunkat.

Programfelelős: Virágné Józsa Csilla tanárnő (Tiszaparti Gimnázium) és László Enikő tanárnő ( Bethlen Gábor Kollégium)

 

 

Beszámolók és képgalériák

 

 

Névnap

2020. február 20. Csütörtök
Aladár, Álmos

 
A Nap kel 06:46-kor,
nyugszik 17:22-kor.

Holnap
Eleonóra, Norina
napja lesz.

 
 

 

 

Copyright © Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 2014. Minden jog fenntartva.